Language

Tuesday, October 10, 2017

REZULTATSKI VREMEPLOV

Jedna nostalgična objava koja nema veze sa sličicama ali ima veze sa skupljanjem. U ondašnje vrijeme nisu se skupljale samo sličice već i nogometni magazini/novine. Za vrijeme Jugoslavije je bio poznat “Tempo“ dok je nakon raspada Juge u Hrvatskoj izlazio “Nogometni magazin“ koji je prestao izlaziti negdje oko 2013. Skupljali su se i posteri iz spomenutih novina. Postere još imam doma spremljene dok “Nogometnih magazina“ imam tek nekoliko. Mnogi od vas su skupljali dresove i šalove. Neki i ulaznice sa nogometnih utakmica. Ja sam kao osnovnoškolac iz novina rezao igrače te druge stvari vezane za nogomet te sam to lijepio u bilježnicu. Lijepo je nekad zaviriti u nju i prisjetiti se nekog boljeg nogometa. Iz novina sam rezao i rezultate nogometnih utakmica što je i tema današnjeg posta.Te razultate sam dugo “skupljao“ sa strane dok ih pred par godina nisam zaljepio u bilježnicu. Ovom objavom vas želim podsjetiti na neka ljepša vremena naše nogometne lige te neka zaboravljena HNL imena. Kroz ovu objavu moći ćete zaviriti ne samo u rezultate HNL-a već i u europske utakmice hrvatskih klubova, reprezentacije, te ostalih utakmica primjerice sa velikih natjecanja. Slobodno "prolistajte". "Nostalgija to je bol, to je bol i čežnja srca mog..."   


Rezultate sam najviše rezao iz Jutarnjeg lista (to su bile novine koje je otac najviše kupovao) a nešto manje od Sportskih novosti, 24 Sata ili Večernji List. Prvi rezultat nam dolazi sa Europskog prvenstva 2004. Legendarna Češka nogometna reprezentacija. Nesretno su ispali od kasnijeg prvaka Grčke. To natjecanje je bilo prvo koje sam pratio od početka do kraja te pogledao svaku utakmicu. Možemo vidjeti i rezultate Hrvatske U21 reprezentacije. Hrvatska-Slovenija 1:1 kvalifikacije za EURO 2004. Na slici možemo vidjeti i jednu grešku. Nije Austrija igrala protiv Grčke već Australija. 

Legendarni HNL te davno zaboravljeno Međimurje. Na slici vidimo i ispadanje Rijeke od turskog Genclerbirligija. 

Pula 1856, Pula Staro Češko... Koliko puta su mijenjali svoje ime

Nije tada bilo lako igrati protiv Međimurja. 

Francuska pobjeda protiv Švicarske na EURU 2004. Legendarni Miura vodio Japan do pobjede protiv Hrvatske. 

Novalja je inače grad iz kojeg dolazim. Na utakmici Novalja-Orijent 2:2 sam bio sakupljač lopte. 

Zadnje kolo kvalifikacija za EURO 2008. Dok Hrvatska gazi Engleze na Wemblyiju Rusija treba gostujuću pobjedu protiv Andore. Do nje su došli sa samo jednim golom razlike uz promašeni penal te crveni Arshavina. 

Dudu zabija prvi gol na novootvorenom Arsenalovom stadionu. Dinamo ipak nije izdržao do kraja te je Arsenal preokrenuo rezultat. Kao što možete vidjeti na slici rezultat je pokidan jer je prošao sve i svašta haha. Legendarni Zagreb sa Vrdoljakom, Brkljačom, Ibričićem, Mandžom, Lovrekom... Sevillino gaženje Barcelone u UEFA Superkupu. Ovima našima je vjerojatno na pameti bio Dinamov Etto jer su krivo napisali. Uz Ronaldinha, Eto'oa, Messiija te ostale Sevilla je lako došla do pobjede. Dani Alves je tada bio igrač Seville a i preminuli Puerta je kratko igrao u tom finalu. Od kada se Xavi piše Chavi hahahaha.

Prvo što ulazi u oči je sigurno 2-3 pobjeda protiv Engleza. Kasnije ima još jedan rezultat te utakmice iz drugih novina. Vidimo i pobjedu Hrvatske protiv tadašnjih svjetskih prvaka ali su oni u toj utakmici nastupili u B ili čak C sastavu. U kvalifikacijama za SP 2006 smo dobili Švedsku u obje utakmice. Namučili su nas Rusi u kvalifikacijama za EURO 2008. Obje utakmice su završile bez golova. 

 
Hajdukov prolaz protiv Budućnosti u Kupu UEFA. Prva je igrana u Crnoj Gori a uzvrat na Poljudu. Belupovo gaženje albanske Teute sa 6-2. Legendarna utakmica sa puno preokreta na Old Traffordu. Sjajan Kakin gol za 2-1 Rossonera gdje prolazi pored Evre i Hainzea koji se zabijaju jedan u drugoga. Konačnih 3-2 postavlja Rooney krasnim pogotkom u zadnjim trenucima utakmice. Vidimo i remi Italije i Rumunjske na EURU 2008. gdje je Buffon skinuo penal Mutuu. 

Četvrtfinalna utakmica Svjetskog prvenstva 2006. između domaćina i Argentina koju je Njemačka pobijedila nakon penala i Lehmannovog šalabahtera.

Rezultati sa SP-a 2006. Australija je dobila Japan 3-1. SiCG je protiv Obale Bjelokosti vodila 2-0 ali je na kraju uspjela izgubiti sa 3-2 te je tako izgubila sve tri grupne utakmice. 

 
Vrijeme kada se Hajduk mnogo lakše obračunavao sa Rijekom. 

Još malo HNL nostalgije te poraz Slavena u Intertoto Kupu od La Corune. Za Deportivo su tada nastupali: Molina, Capdevila, Scaloni, Munitis, Valeron, Tristan...

Nastavljamo sa HNL-om. Varteksovo ispadanje od Debrecena u UEFA Kupu (druga utakmica isto pobjeda Mađara 3-2). Za Mađare su tada nastupali Sandro Tomić i Ronald Habi. Dinamo je puno bolje prošao protiv Mađarskog MTK-a. 

 
Na jednoj slici veliko slavlje protiv Engleza te nedovoljnih 2-2 protiv Australije. 

Remi s Brazilom u prijateljskoj utakmici u Splitu. Niko Krrrrrrrrranjčarrr... Uzvratna utakmica UEFA Kupa Galatasaray - Belupo. Rezultat je bio kao i u prvoj utakmici. Za Turke su tada igrali: Song, Sas, Karan, Sukur... Prijateljska utakmica s Poljskom. Treća utakmica u grupnoj fazi EURA 2004. Poveli pa nas dokrajčio Rooney. 

Većina rezultata je sa kvalifikacija za SP 2006. Kranjčar je tada bio jedan od naših najboljih igrača. Šveđane je u obje utakmice srušio Srna. 

Rezultati svih rezultata. Bogovi su pali na tjeme. Grčka je prvak Europe. Zatim vjerojatno najbolje finale Lige Prvaka Milan-Liverpool. Legendarni povratak Liverpoola te Dudek heroj penala. Taj rezultat je malo duže izrezan jer je s druge strane bila uzvratna utakmica finala kupa Hrvatske Hajduk-Rijeka koju je klub s Kvarnera dobio golom Mitua te tako obranio 2-1 iz prve utakmice. 1-1 na Malti je poznato po divljanju naših navijača. 

Europske utakmice naših klubova. Prvo što upada u uči su dvije sramote Hajduka jedan protiv amatera iz Irske te protiv Mađarskog Debrecena (srećom nemam rezultate iz uzvratnih utakmica haha). Pitate se gdje je grb Shelborunea. Tada sam skupljao i minijaturne grbove klubova tako da sam izrezao njihov grb i još neke kasnije, vidjet će te. Vidimo i dva remija Hajduka u gostima. Jedan protiv švicarskog Grasshoppera za koje je tada igrao Petrić. Uzvrat je završio bez golova tako da je Hajduk išao dalje. Sampdoria je prošla dalje zbog minimalne pobjede u prvom susretu. Težak poraz Intera koji je u dvije utkamice izgubio ukupno sa 7-1 od beogradske Zvezde. Dinamo se lako obračunao sa Domžalama, Ekranasom te puno teže sa Hazarom. 

Sadašnji trener Istre (Pule), Raić-Sudar je bio jedan od boljih igrača u susretu sa splitskim Bilima. A sjećamo se i vremena kad se Inter zvao Inker. 

Tri najveća hrvatska kluba odigrala remije bez golova na domaćem terenu. Hajduk sa remijem 1-1 protiv Belupa osigurao 5. mjesto koje ih je vodilo u tadašnju "Ligu za Prvaka". 

Slabašnih 1-1 protiv amatera iz Sjeverne Irske. Dinamo je prošao dalje zbog 2-0 pobijede u prvom susretu. Rijeka je ispala od Omonije a Varteks od Tirane. 

HNL-u fališ 

Rijeka protiv sada već propalog Pomorca. Sezona je 2002/03. 

Vrijeme kada je Rukavina tukao mreže u dresu Šibenika. 

Uz HNL imamo i dva rezultata knock-out faze SP-a 2006. Njemačka-Švedska 2:0 i Argentina-Meksiko 2:1. Prijateljske utakmice Sochaux-Dinamo te AZ-Arsenal. Didulica na golu AZ-a. 

Četvrtfinale 2006. i pobjeda Italije protiv Ukraine. Legendarna utakmice Barcelona i Chelsija. Na dnu fali Ronaldinho. Velika pobjeda PSV-a od 3-1 u polufinalu lige prvaka 2004/05. Sve velika imena su tada igrala za Milan. Zbog gola u gostima su pošli dalje.  

Finale Kupa UEFE 2005 koje osvaja Olić sa CSKA iz Moskve. Sporting je poveo u toj utakmici ali je Olićev klub došao do velikog preokreta. Umjesto Olića je ušao Miloš Krasić. Oba grba fale jer su mi trebala. 

 
Grupni rezultati SP-a 2006. Prijateljska utakmica Rusija-Brazil. Rezultat Zagreb-Inter je nešto mlađi jer je tada još Delač bio u Interu. Radi se o sezoni 2009/10. 

Jedno od iznenađenja grupne faze 2006 je remi Tobaga protiv Šveđana. Portugal je nakon bolje izvođenja penala prošao Engleze koji su poznati po tome da uvijek gube penale. Golman Portugala Ricardo je bio specijalist za penale. Dvije godine ranije na EURU su Portugalci također izbacili Engleze boljim izvođenjem penala. 

 
Tadašnje dobre igre braće Sharbini su im osigurale transfer u Hajduk.

Jedini rezultat koji imam sa "Vječnog derbija". Razlog tome je što se prije derbi uglavnom igrao nedjeljom a otac mi ponedjeljkom nije kupovao novine. Ova pobjeda Hajduka je iz sezone 2008/09. S druge strane vidimo legendarnu Dinamovu pobjedu protiv velikog Ajaxa sa Suarezom, Huntelaarom, Rommedahlom... Vremena kada smo svi podržavali hrvatske klubove u Europi. Utakmica u kojoj sam i ja kao Hajdukovac svim srcem navijao za Dinamo.  

Ništa nije mogao Dinamo protiv Arsenala u 3. pretkolu Lige Prvaka 2006/07. S druge strane vidimo preokret Dinama protiv nizozemskog NEC-a. Bila je to jedina pobjeda Dinama u grupnoj fazi UEFA Kupa 2008/09.

  
Rezultat koji smo već vidjeli. Pobjeda Hrvatske protiv tadašnjih svjetskih prvaka Italije. Strijelci za Hrvatsku su bili Eduardo i Luka Modrić. Jedina pojeda Talijana protiv nas dolazi iz razdoblja NDH. Na drugoj strani vidimo polufinalni meč iz 2006. Jedini gol je zabio Zidane iz penala. 

I to bi bilo sve. Nadam se da ste uživali i da ste se bar na kratko vratili u neka prošla bolja vremena. Slobodno ostavite svoj komentar ispod. Ako ste i vi imali ovakav ili sličan hobi vezan uz nogomet i mislite da je to dobra priča za blog slobodno se javite pa ćemo nešto dogovoriti. Također me interesira "Nogometni magazin" jer je unutra bilo zanimljivih stvari pa ako imate neke brojeve volio bi da me kontaktirate.   

No comments :

Post a Comment